Welk materiaal kuipen gebruikt Life & Tubs en waarom?

Bij Life & Tubs maken we gebruik van kwalitatief hoogwaardige glasvezel of fiberglas kuipen. Hetzelfde materiaal wordt ook veel gebruikt in de botenindustrie voor bijvoorbeeld zeilboten of vissersboten. Dit verklapt eigenlijk al vrij veel over de duurzaamheid van dit materiaal.

Voordelen van fiberglas kuipen

Fiberglas is in de juiste opbouw extreem weer- en waterbestendig. Onze hottub kuipen zijn opgebouwd uit meerdere lagen en mooi strak afgelakt in het wit of donkergrijs. Deze laklaag of gelcoating maakt dat de kuip lekker glad aanvoelt wat de beleving weer ten goede komt. Een glasfiber kuip gaat bij goed gebruik en bescherming zomaar 30 jaar mee en mocht je ooit een kras of kleine beschadiging hebben is deze vrij eenvoudig te repareren.

Nadelen van fiberglas kuipen

Zijn er ook nadelen aan fiberglas kuipen? Fiberglas is de betere keuze, maar daardoor in de basis duurder dan bijvoorbeeld gegoten kunststof of plastic alternatieven. Uitgesmeerd over de jaren is een glasfiber kuip wel weer een stuk goedkoper omdat een gegoten kunststof variant maar zo’n 10 a 15 jaar meegaat tegenover de 30 jaar van een glasvezel hottub. Een ander nadeel is dat niet iedere glasfiber kuip of hottub van dezelfde kwaliteit is. Dit is echter wel vrij makkelijk te onderzoeken.

Heb je vragen over fiberglas kuipen?

Kijk eens naar de dikte van de glasvezel opbouw. Vraag eens of je een losse kuip mag bekijken en beoordeel de stugheid of stevigheid en het gewicht. Of vraag je adviseur eens naar de materiaalopbouw!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over het materiaal dat wij gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Tim & Sanne

Wil jij een hottub op maat?

Ben je op zoek naar een hottub op maat? We zijn toegankelijk en te bereiken via telefoon, mail en Social Media kanalen. Na aanschaf van je product blijf je bij ons klant en wordt je onderdeel van de familie.