• Hout materiaal hottub

Heb ik een filtersyteem nodig?

Bij Life & Tubs zijn we heel duidelijk: Je hebt een kuip en een kachel nodig en vanuit daar ga je bouwen naar jou ideale hottub. Wat er echt bij jou en de manier van gebruiken past is voor iedereen verschillend, daarin kunnen wij dus alleen adviseren.

Wat is een filtersysteem?

Een filtersysteem bij Life & Tubs bestaat uit een zandfilter, die we vullen met wattenbollen omdat deze minder weerstand hebben dan zand waardoor de filter minder hard hoeft te werken en dus minder geluid maakt. De filter die we gebruiken heeft een behoorlijke overcapaciteit maar is kwalitatief daardoor gemaakt van beter en dikker materiaal wat de levensduur ten goede komt. De filter verbruikt 350w.

Daarnaast bestaat de set uit een toegevoegde UV-filter die we monteren in het circuit van de filterpomp. De Uv-filter haalt inactieve bestandsdelen, alg en huidvetten uit het water en maakt dat je tot 90% minder chloor hoeft te gebruiken.

Het filtersysteem + UV-filter wordt vaak gekozen door mensen die op verschillende momenten gebruik willen maken van hun hottub zonder telkens de hottub te moeten vullen, legen en schoonmaken. Met een filtersysteem kun je tot wel 3 maanden hetzelfde water in je hottub houden en staat deze altijd klaar voor gebruik.

Wil ik een filtersysteem?

Een filtersysteem is een dure optie en het is daarom goed na te denken over jouw wensen. Voor het geld van een filtersysteem kun je namelijk ook 200 keer je bad legen en vullen met schoon water, je zult iedere week middels test-strips je waterkwaliteit moeten checken en bijsturen.

Wel is mogelijk een heater toe te voegen aan de filter voor 100% elektrisch of hybride gebruik.

Verder kun je de hottub in de zomer inzetten als dompelbad wanneer je een filter hebt.

Heb je vragen over een filtersysteem aan jou hottub?

info@lifetubs.nl

Tim & Sanne

Wil jij een hottub op maat?

Ben je op zoek naar een hottub op maat? We zijn toegankelijk en te bereiken via telefoon, mail en Social Media kanalen. Na aanschaf van je product blijf je bij ons klant en wordt je onderdeel van de familie.